Stora sifferkort i plast med talen 1–9000, ental med grönt tryck, tiotal med blått tryck, hundratal med rött tryck och tusental med grönt tryck. Med materialet tränas namnen på de skrivna siffrorna. Kombinera med guldpärlor för att koppla den konkreta kvantiteten med motsvarande siffra. För att visa olika tal kan man lägga korten på varandra, på rätt position med rak högersida. På detta tydliga sätt ser barnet att 7000 + 300 + 60 + 1 = 7361. Tar man ett tal som 7304 har man inga tiotal då ser man tydligt att siffran 0 kan vara positionshållare. Från 4 år.
Små sifferkort i plast med talen 1-9000, ental med grönt tryck, tiotal med blått tryck, hundratal med rött tryck och tusental med grönt tryck. Med materialet tränas namnen på de skrivna siffrorna. Kombinera med guldpärlor för att koppla den konkreta kvantiteten med motsvarande siffra. För att visa olika tal kan man lägga korten på varandra, på rätt position med rak högersida. På detta tydliga sätt ser barnet att 7000 + 300 + 60 + 1 = 7361. Tar man ett tal som 7304 har man inga tiotal då ser man tydligt att siffran 0 kan vara positionshållare. Från 4 år.
Stora talkort av trä med talen 1-9 000, ental med grönt tryck, tiotal med blått tryck, hundratal med rött tryck och tusental med grönt tryck. En trälåda till förvaring ingår. Med materialet tränas namnen på de skrivna siffrorna. Kombinera med guldpärlor för att koppla den konkreta kvantiteten med motsvarande siffra. För att lägga ett tal t.ex. 361 kan man ta fram kortet för 300, kortet för 60 och siffran 1, 300-kortet läggs underst och sedan tiotalskortet ovanpå (på rätt position med rak högersida) och sist läggs siffran 1. På detta tydliga sätt ser barnet att 300+60+1=361. Tar man ett tal som 304 har man inga tiotal och då ser man tydligt att siffran 0 kan vara positionshållare. Från 4 år.
10 metallinsatser även kallade ritramarna. Lösa insatser i blått som är lätta att lyfta med knoppen, passar ramarna i rosa. Barnen kan arbeta med ramarna och insatserna på flera sätt. Första steget är att använda ramen och lägga över ett papper och rita av, nästa steg kan vara att använda insatsen för att rita av formen. Genom att kombinera flera former och insatser skapas olika mönster och figurer. Utvecklar öga-handkoordination, finmotorik och tränar penngreppet. Förberedande övningar inför skrivning. Av: metall. Från 3 år.
Träbox i 2 delar med skjutlock, 20 kulor medföljer. I den övre delen av boxen läggs det antal kulor i talet man jobbar med t.ex. 10, när man tränar tiokompisarna. Kulorna åker ner genom hålet eftersom botten lutar och delas slumpmässigt upp i 2 fack i den nedre delen av boxen. Facken har olika färg för att det ska bli tydligt (grön och röd). Övre delen av boxen lyfts enkelt av och man noterar hur talet 10 kan delas. Många barn tycker att det är svårt att dela upp tal, med denna kulbox blir arbetet spännande och tydligt. Material: hållbart bokträ. Från 5 år.
Träbrickor med bokstäverna (versaler) i sandpapper för den sensoriska upplevelsen av bokstavens form. Följ och spåra bokstäverna tillsammans med barnen. Ger ett muskelminne av hur bokstaven formas som en skrivförberedande övning. Lätta att hålla i med ena handen medan man spårar med den andra. Konsonanter är på rosa brickor och vokaler på blå. Från 3 år.
Gör barnet medvetet om de rymdgeometriska kroppar som finns runt omkring oss. Innehåller 10 blå massiva kroppar av trä och 3 hållare av trä. Kropparnas former är: cylinder, kub, ellipsoid, kon, klot, triangulär pyramid, kvadratisk pyramid, ovoid, rektangulärt prisma och triangulärt prisma.
Alfabetets bokstäver i hållbart trä. Vokaler är blå och konsonanter rosa. Att analysera ord genom att ljuda och lägga dem med bokstäver förbereder för läsning, skrivning och stavning. Material: trä. Från 4 år.